poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Kakaowe ciasto jaglane z morelami




To placek, którego przygotowanie jest naprawdę ekspresowe. Jest podobne do moich wcześniejszych jaglanych babeczek - lekkie i smaczne. Aby przygotować potrzebujemy:

Składniki:
szklanka kaszy jaglanej
dwie szklanki mleka
trzy łyżki kakao
dwie łyżki cukru trzcinowego
dwie łyżeczki mąki ziemniaczanej
kilka moreli
Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu w dwóch szklankach wody. Odkładamy ją do ostudzenia. Następnie miksujemy ją ze wszystkimi składnikami, oprócz moreli - te kroimy w kawałki, którymi upieczony placek przybierzemy.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Blaszkę - niezbyt dużą - ja miałam za dużą i ciasto było bardzo cienkie - wykładamy papierem do pieczenia, masę wylewamy na nią. Układamy kawałki moreli i całość pieczemy około 30 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz