czwartek, 23 lipca 2015

Jagodowe smoothie z miętą i lodem


Kolejna z serii chłodząco - owocowych propozycja, do przyrządzenia której potrzebny jest tylko blender i trochę owoców. Te małe, granatowe owoce są pyszne, a babcie zawsze mówiły, że bardzo dobrze robią na wzrok :) Koktajl z nich to doskonały smakołyk na upalne, letnie dni, gdzie skruszony lód utopiony w gęstych owocach potajemnie ochładza ciało :)

Składniki: na 2, 3 porcje

300 gramów jagód
około 15, 20 kostek lodu
kilka listków świeżej mięty
cytryna

Jeśli mamy urządzenie, którym możemy skruszyć lód, polecam to zrobić - to, jak drobno go skruszymy, zależy już od tego, jak kto lubi. Jagody z dodatkiem soku z ćwiartki cytryny i miętą miksujemy w blenderze. Dodajemy lód. Dekorujemy  i wypijamy póki zimne :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz