środa, 13 maja 2015
Wiosenne, lekkie sałatki
Sałatkę robi się wyjątkowo łatwo. Jest doskonałym posiłkiem, który syci, a jednocześnie jest pełen witamin.
Robiąc sałatkę, możemy dać się ponieść fantazji i dobierać i łączyć ze sobą składniki, które lubimy najbardziej. Ja prezentuję dzisiaj moje dwie ostatnie nowości.
Sałatka z roszponki:
opakowanie świeżej roszponki
garść suszonej żurawiny
garść pestek dyni
garść rodzynek
łodyga selera naciowego
kilka suszonych pomidorów
opakowanie mozarelli do posypania sałatki
oliwa z oliwek
Seler kroimy na drobne paseczki, pomidory w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, a na koniec dodajemy odrobinę oliwy.
Sałatka z lodowej sałaty i pomidorów:
To nieskomplikowana i nieodkrywcza sałatka, za to przepyszna i pachnąca wiosną :)
Składniki:
kilka liści sałaty lodowej
3 pomidory
kulka mozarelli
pęczek szczypiorku
kilka listków świeżej bazylii
sól
pieprz
oliwa z oliwek
Liście sałaty siekamy w paski, ser kroimy w kostkę, pomidory w cząstki. Szczypiorek i bazylię również siekamy. Łączymy se sobą wszystkie składniki i mieszamy.
Jak widać, przygotowanie jest naprawdę łatwe, a do takich zestawów można dokładać własne składniki :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz