200 gram mąki tortowej
100 gram masła
1 jajko
cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
budyń waniliowy
3 duże nektarynki
białe i różowe winogrona
galaretka brzoskwiniowa
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, ciasto wyjmujemy, wykładamy i palcami formujemy na blaszce do pieczenia tarty. Blaszkę dobrze jest wysmarować cienko masłem.Wkładamy całość do piekarnika na 15 minut.
Kiedy ciasto trochę wystygnie, wylewamy na nie budyń i wygładzamy łyżką. Nektarynki przekrawamy na pół i kroimy połówki w cieniutkie plasterki, które układamy według uznania. To samo robimy z winogronami. Taką kompozycję zalewamy schłodzoną już galaretką i wstawiamy do lodówki. Takim sposobem tarta jest gotowa do zjadania:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz