poniedziałek, 20 lipca 2015
Placki razowe z sosem z czerwonych porzeczek
Obiad na słodko w wersji light :) Jako że preferuję posiłki, które nie zjadają ogromu czasu w kuchni, również i ta propozycja pomoże nam go oszczędzić.
Składniki na 10 placków:
półtorej szklanki mąki razowej
pół szklanki płatków owsianych
trzy łyżki siemienia lnianego
pół szklanki słonecznika
dwie łyżki miodu
dwa jajka
półtorej szklanki maślanki
olej rzepakowy
400 gramów czerwonych porzeczek
Porzeczki mieszamy w blenderze na gładką masę. Resztę składników (oprócz oleju do smażenia) mieszamy. Smażymy nakładając łyżką na rozgrzaną patelnię masę, formując ją w niewielkie placki.
Podajemy z sosem z porzeczek, z ewentualnym dodatkiem niewielkiej ilości cukru pudru :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz